Funksjonsnivå · Hverdag

Behind great girls

Det finnes et uttrykk som sier at bak hver store mann, er det en stor kvinne. Jeg er ikke mann. Men jeg kjenner at jeg har mange støttespillere, som gjør at jeg kan være såpass stor som jeg er. Sånn i samfunnet. At jeg klarer livet mitt og er en person andre kan samhandle med. For meg, er det ikke så lett å uttrykke seg selv om jeg har et stort ordforråd, skriver ganske godt tror jeg og også er reflektert.

Det handler nok om at jeg lett blir overveldet og redd. Da kan jeg virke sint og svare på en ugrei måte. Men når jeg blir møtt med tid og forståelse, kan jeg delta i det sosiale samspillet, til og med være en kollega som gjør et ålreit stykke arbeid.

Jeg har mange å takke. Både arbeidsplassen der jeg jobber, familien min som har gitt meg støtte og tro på meg selv, helsevesenet som heller aldri har gitt opp – selv om det har sett svært mørkt og låst ut.

Jeg har en charm på et smykke jeg fikk i julegave en gang av sykehusavdelingen jeg var innlagt på. Charmen er formet som en liten nøkkel. En lege sa til meg, noen år før denne pakken, en gang at kortvarig løsning (som anoreksien på en måte er) gir langvarig låsning. Når jeg trenger litt selvtilitt om halsen min, eller håndleddet, tar jeg noen ganger frem nøkkelen. Det er som om det er et helt vaktmesterkorps som står her med meg da, og hjelper meg med å få opp umulige hengelåser.

Poenget mitt er egentlig at jeg hadde ikke klart alt jeg klarer i dag alene. Men poenget er også at når man har litt støtte, kan man klare veldig mye. Behind great girls, sitter blant annet psykiateren min, fastlege, en storebror, mer eller mindre tålmodige miljøpersonal, arbeidsledere som gir ros, en mamma som elsker meg, en pappa som er som en bestevenn også. Ulike vennskap og bekjentskap. Forfattere og skrivere som tror på meg, som gir meg ståpåvilje. Og innerst i sjelen, sitter meg selv.

La oss ta en for laget, og spille oss helt ut i det nydeligste, vakreste, sterkeste, mørkeste, lyseste, ja hele spekteret trengs – av både mennesker, dager, årstider, dager og følelser.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s