Hverdag · tilleggsvansker

Lukkeøye, søvn eller søvnvansker

Verden kan være kantete, livet hardt. Dyna myk. Innlegget fortsetter under bildet.

Likevel, kan det være vanskelig å sovne, når kontrastene er store. Vanskelig å falle til ro. Mange med autisme rapporterer om søvnvansker. Innlegget fortsetter under bildet.

Mange bruker sovemedisiner. Jeg har også sovemedisin, men jeg sover jevnt mye bedre nå enn i en del perioder før. Om natten. Jeg sover riktignok ikke så lenge kanskje, men jeg sovner ganske greit og våkner ikke altfor tidlig. Dagene fyller jeg hver dag ganske likt og ganske mye, og når kvelden kommer føles ikke senga så skummel mer. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg har ikke en konkret oppskrift på god søvn, det er uansett mange råd rundt omkring om det. Jeg vil heller fortelle om det syns er fint for meg. Innlegget fortsetter under bildet.

Det er å legge seg når jeg er sliten, selv om jeg kanskje ikke skal sove med en gang. Jeg har med meg bok, for jeg er glad i å lese. Da ligger jeg ikke og grubler. Innlegget fortsetter under bildet.

Og det er også «enklere» for meg å la meg «få lov å hvile» hvis jeg samtidig leser og får input, og øver meg på å forstå. Og kan skrive om det igjen, når jeg har opplevd en bok, osv. Da blir kveldslesningen nesten en aftenreise! Innlegget fortsetter under bildet.

Våken og hvilende. Om hverandre. Østensjøvannet 30. april 2022.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s