Hverdag · samfunn

Vær så god, sitt ned

Det er kjærlighetens tid. Noen jeg er glad i, har bryllupsdag i dag. Livslange kjærligheter. På pinne, for hverandre, og for alt man sammen kan hjelpe til med. Slik hjelper kjærligheten deres. Meg. En som er elsket, men ikke av noen partner selv. Det er jeg. Det er godt å være et elsket barn. Det er noen ganger, helt livsnødvendig. Også når man har blitt voksen. Kanskje særlig da. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Det er også juni, og pride-måned. Jeg kjenner til noen lesbiske og homofile par, selv om jeg ikke har noen i min nærmeste omgangskrets. Jeg feirer likevel, og støtter der jeg kan. Støtter fargene. Jeg tror ikke det handler så mye om kjønn. Eller politikk. Men å følge hjertet sitt. Og at det hjertet, skal få banke godt og trygt. At ingen hetser deg, at ingen stenger deg ute, med en kald skulder. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Det er så lett å fryse om man blir frastøtt. Og det er så lett å få det bedre, om man blir møtt med respekt. Inkludering gir varme – og mangfold. Jeg leser gjerne litt skeiv litteratur, for å forstå bedre. Jeg har lyst til å lese serien Hjertestopper (heartstopper), de fine tegneserieromanene som også har blitt Netflix-serie. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Østensjøvannet 18. juni 2022

Jeg vil også invitere til den gode samtalen. Oss mennesker i mellom. Uavhengig av farger, seksualitet, kjønnsidentitet, og all mulig annen identitet. Jeg er hetero, men ikke A4 likevel. Vi på autismespekteret har også ofte farger rundt oss, når puslespillbitene for eksempel blir brukt som symboler. Å snakke sammen skaper forståelse. Å forstå, gir mulighet for indre trygghet og gjensidig respekt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s