asperger syndrom · tilleggsvansker

I en sky

Alle har en psykisk helse. Noen har en psykisk lidelse. Mange opplever å bli psykisk syke en eller flere ganger i løpet av livet, som for eksempel depresjon eller angst. Dette er kanskje ekstra vanlig for personer med en autismetilstand. Det kan komme av at livet kan være ekstra vanskelig å navigere i når man ikke tenker akkurat sånn som flertallet, det er i alle fall grunn til å tenke i de baner, at det kan være sammenhengen, linken. Man kan bli lei seg hvis man ikke får til, og det ene kan ta det andre. Det kan være vanskelig å være i livet sitt. Det kan være skummelt å være sammen med andre, og det kan også være veldig ensomt å være alene.

Depresjoner kan kjennes som tunge skyer. Man flyr ikke i dem, man blir kanskje veldig veldig sliten. Noen ligger i sofaen og ser i veggen. Noen snur døgnet. Noen klarer ikke å gå ut med søpla. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg har hatt diagnoser som «alvorlig depressiv periode», «alvorlig depresjon». Jeg føler ikke at det helt har stemt på meg, også på det mørkeste, i de tyngste skyene. Fordi jeg er så dobbelt. Det at jeg med min grunntilstand med Asperger også ser detaljer, har et eget blikk, har gitt meg andre perspektiv også i det helt grå. Jeg lager egne ord, skriver, fotograferer fra en eller annen sprø vinkel. Og nå, selv om jeg fortsatt strever med masse, er ikke tungsinnet det som jeg føler meg mest fanget i. Jeg er jo glad SAMTIDIG.

Det opplever nok helsevesenet også. At jeg er også veldig tilstede i livet, ikke bare dempet og dunget i det vonde. Jeg setter pris på det, og håper at andre også kan få kjenne, etter og i en depresjon, at det også er noen lyse ting. Om ikke annet en litt hvitere sky.

I skyene, bak skyene… Fotografert i Frognerparken 28. juli 2022
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s