Hverdag · samfunn

Over hodet

Når jeg er ute i verden, kommer ord til meg. Enten jeg opplever hverdagens små ting, eller stor kunst. Samfunnet har innflytelse på meg, og det er mange former for ytring som virker inn på livet til et enkeltmenneske, som meg.

På det ene galleriet til Reidar Finsrud, der jeg fikk lov å ta bilder 10. september, fikk jeg mange fine titler i hodet da jeg betraktet skulpturer og bilder. Det var en god opplevelse, nok en gang. Jeg vokste også litt opp med å besøke kunstgalleriet i min egen barndom. På gulvet har han akvarium. I dag deler jeg litt verdien av å få inputs, og spinne videre på det en observerer, ser og føler som et resultat av det. Bildene i dagens innlegg, gav meg ordene «Over hodet». Innlegget fortsetter under bildet.

Og de ordene, kan bety mangt. Både å ta seg vann over hodet for eksempel, eller å ikke bry seg over hodet, eller å snakke over hodet på hverandre. Eller kanskje et skikkelig bra løft, som om jeg er Pippi i hverdagen min. Kunst gjør også sterk, føler jeg. Som om det blir flere språk. Og vi trenger språk, for å forstå hverandre. Innlegget fortsetter under bildet.

Illustrasjonsfoto. Kunsten avbildet, er av Reidar Finsrud.

Ikke alt kan forstås eller forklares for meg, med ord. Da kommer kanskje kroppsspråket. Eller så kommer bildene og hjelper meg. Kanskje blir jeg et hode høyere, da, og føler ikke jeg kommer helt til kort.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s