asperger syndrom · Hverdag

Dansk dokumentarserie – et tips

På veggen sin Facebook delte ei jeg kjenner tips (TAKK) om en dokumentarserie. Jeg sjekket den så ut litt selv også, og den gav meg så gode følelser at jeg syns jeg bør skrive om den her så flere har mulighet til å få sett den.

Serien heter De skjulte talenter og er tilgjengelig på NRKTV til januar 2024. Den portrerttterer mennesker med autisme (de fleste i serien harAsperger-diagnose) og hva de (vi?) er gode til. Den får fram en bredde i spekteret og viser at alle er gode til noe. Serien tematiserer hvordan få anerkjennelse for det du kan når du har autisme?

En del møter vansker når de vil søke jobb, det vet jeg om mange som har opplevd. Det kan være fort gjort at talentet drukner bak det som kanskje oppleves mer åpenbart utenfra som noen utfordringer noen vil ha behov for en liten tilrettelegging i forhold til.

Men det er nettopp det – en liten tilrettelegging i samfunnet og så kan vi skinne! Jeg synes serien virker balansert og troverdig og forklarer på en måte jeg tror også mennesker som ikke kjenner til autisme så godt vil forstå og lære mye av.

Når jeg ser på serien, føler jeg at jeg er et menneske. Og at jeg også er verdifull og verdsatt. Serien er på 9 episoder som er på omtrent tre kvarter hver. Jeg har sett de fem første, og har opplevd andres reaksjoner på samme serie som oppriktig gode. God fornøyelse!

Fyll skjermen med god mening 💙
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s