asperger syndrom · Hverdag · spesialinteresser

Detaljist

Jeg plukker opp ord og uttrykk.

«Detaljist er en virksomhet som driver detaljhandel. Den selger varer i små mengder direkte til forbruker/sluttbruker for konsum.»

STORE NORSKE LEKSIKON

Deretter tar jeg kanskje ordet og bruker det i en annen form, der det har en annen funksjon. Sånn ble ordet detaljist for meg her om dagen. Dette med at jeg så lett henger meg opp i detaljer og blir på sporet av dem fikk ordet lov til å bety. Jeg kan følge en liten rød tråd. Selv om den rød tråden skulle være feil vei!

Jeg kan samle på små ting som betyr noe for meg, helt til det blir komplett – først når det er komplett klarer jeg å slappe av og kose meg med tilværelsen. Ofte.

Heldigvis kan man samle på veldig mange ord, og selv om det kanskje aldri blir fullstendig og komplett, kan de i sin sammenheng være fullkomment og komplett. For eksempel trenger ikke et dikt romme hele historien, eller en roman fortelle mer enn en versjon – likevel er det er «ferdig» produkt.

Det er godt å ha ting samlet i permer. Mellom dem, bor kanskje historier, forfatteres verk, tegninger jeg liker. Jeg kan også samle på mine egne gjøremål i hverdagen i en kalender/dagbok, en god gammeldags har jeg med svarte skinnpermer (imitasjon, men bra nok). I den bor ukedagene, uketallene, de rød dagene. Jeg skriver ned hva jeg har gjort på de ulike dagene, stikkord og i grovetrekk, og hva jeg har gjort av innkjøp kommer også gjerne med. Det blir som lister, som naturlig slutter der dagen er over. Og snart en ny måned er passert, april var ganske snar. Med spøk, påske, alvor, kuldegrader og så skikkelig god sol noen dager også, med flere varmegrader. Jeg tipper at metrologisk institutt har samlet alle detaljene til dokumentasjon.

(zoome inn og bare se: mønster, masker – ikke krakken å sitte på (krakk i Fredrikstad, i gamlebyen)
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s