Hverdag · samfunn

Aloe vera

Det er arbeidernes frihetsdag i dag. Det får meg til å assosiere litt til litt sånn egenpleie kanskje. Stelle hardtarbeidende arbeidsnever. Jeg vil i dag, smøre de – eller egentlig sjelen til alle mennesker som jobber (enten det er i et yrke eller med å være tilstede i hverdagen sin – for eksempel som sykmeldt, pensjonist, husmor). Alle innsatser er viktige.

«Aloe vera, også skrevet Aloë vera, er en flerårig, sukkulent plante i aloëfamilien bestående av tykke, lansettformede og taggede blader som vokser i en rosett og med en inntil 90 cm høy blomsterstand. Planten vokser naturlig i tropisk klima og blomstrer om vinteren eller tidlig på våren. Saften og fruktkjøttet fra bladene brukes blant annet som medisin og i kosmetikk. Aloe er også benyttet i dekorativ hensikt og vokser uten problemer innendørs som en potteplante.»

Kilde: Wikipedia

Jeg tenker at vi kan prøve å ta vare på kroppene våre og sjelene, litt ekstra i dag. Og huske på det videre når hverdagene ruller i gang igjen. Det er viktig hvordan vi har det. Det har noe å si for jobben man gjør også – jobben med å være menneske – samme hva slags arbeidsoppgaver livet byr på, i den fasen man er. Kanskje vi kan pynte litt på fasaden til og med, gjøre det hyggelig rundt oss. Som en potteplante i vindu, en sløyfe i håret.

God arbeidslyst og treng deg på, akkurat i dag kan det godt hende du finner den mange steder! For i dag, er det lov å ta det litt ekstra med ro. Og likevel – ikke gi seg. Kjempe for det som er viktig for seg. Takk for innsatsen, å investere i mennesket er rett god butikk for hele landet vårt.

Nå er det straks to år siden jeg begynte i jobben min. Det har gjort meg glad å få oppleve at arbeidslivet kunne fungere for meg. Jeg håper jeg kan fortsette å være en del av arbeidsmiljøet der, selv om jeg nå for tiden er mye syk og ikke får vært så til stede og arbeidssom som jeg ønsker. Der.

God 1. mai 2023. Flettene mine strekker jeg ut som et flagg i medvind, skåler med isbiter i glasset.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s