Hverdag · samfunn

Først og fremst-sammentreff

Noen ganger tenker jeg litt på livet, og tilfeldigheter som inntreffer – og som nesten føles litt magisk. Det ene eksempelet mitt, handler om skolegang. Og det har skjedd hele tre gager!

Jeg var første kull som begynte på ungdomsskolen da L-97 inntraff, og gikk da rett inn i 8. klasse, det året seksåringene ble fast inventar i grunnskolen. Vi ble litt prøvekaniner for blant annet prosjektarbeid.

Som prøvekaniner kan formere seg, ble det igjen en sånn ting som inntraff meg da jeg begynte på videregående. Jeg søkte på linjen Media og kommunikasjon (fikk etter mitt første år navnet Medier og kommunikasjon). Dette var en helt ny studieretning på videregående, tidligere hadde det bare vært medier som valgfag mer sammen med vanlig almennfaglig retning. Nå ble linjen lik som slik Musikk, dans og drama og Idrettslinja hadde vært litt – med at det var mer spesialisering i de tre årene – som på yrkesfag. Samtidig kunne jeg gå det treårige løpet og ende med generell studiekompetanse. Vi var prøve og feile-kullet. Vi fikk oppleve ganske mye!

I år 2022 fikk jeg kanskje mitt mest spennende år knyttet til det som jeg er mest opptatt av. Jeg fikk mulighet til å utvikle skrivingen min. Jeg ble tatt opp til det aller første kullet til Forfattarskulen for skrivande med minoritetserfaring, i regi av Samlaget og Minotenk.

Nå skriver jeg videre, fortsetter på godt grunnlag. Jeg er mer glad. Tusen takk.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s