Gud + Jesus = 8 = en tvangsbasert overlevelsesstrategi

Jeg har noen tvangshandlinger og tanker. Jeg teller: 1, 2, 3… Jeg teller og ting må gå opp i tall. Jeg har siden jeg var omtrent 14 vært opptatt av tallene tre, fem og åtte. Tre representerte Gud, fem representerte Jesus og sammen var de åtte. Ingenting måtte gå galt. Ingen måtte dø. Jeg kunne ikke glemme å slukke lyset. Derfor måtte jeg sjekke det x antall ganger som gikk opp i tre, fem og åtte. Jeg teller fremdeles. Jeg teller også til min egen kroppsvekt når sykepleierne heller vann i koppen til måltidet. Jeg teller med, for dessverre er også jeg en del av regnestykket.

Tvang er vanlig blant folk med Asperger syndrom. Jeg tror det skyldes at vi må ha kontroll på ting og over vår egen angst, som en en vanlig tilleggsvanske. Alt må være konkret, det er sånn vi forstår virkeligheten. Det som ikke er konkret, gjør vi konkret. I alle fall jeg. Der kommer selvskadingen min inn i bildet. Har jeg x antall sting på armen, vet jeg hvor armen min er og at den var verdt å lappe sammen. Handling møter konsekvens møter resultat. Og resultatet må henge sammen i virkeligheten der tre, fem og åtte og gammel religion man ikke engang vet om man tror på er.

Det er lett å se når et menneske som har skadet seg, lider. Men jeg lider ikke. Er det ikke rart? I skjæringspunktet fungerer jeg nemlig. Jeg opplever en balanse når jeg skader meg og mye kan gjemmes under klærne. Sår og arr for eksempel. Balansen handler om at jeg blir like ødelagt utenpå som jeg kjenner meg inni meg. Kjenner du meg? Den smilende, glade jenta som du kanskje ikke engang vet at har Asperger syndrom? Det er jo usynlig.

Det er mange skyggelapper i hodet mitt i dag. Jeg tenker post-it-lapper. De er gule, som betyr gjør deg klar og kanskje NB! Skjønner du bildet og hjernen min? Jeg tenker, altså er jeg. Jeg gjør, altså kan vi gå i butikken for det er en handling. Eller? Dette er spinnvilt i hodet mitt i dag. Jeg går inn i spinningsalen og blir der, på en sykkel jeg red en gang. Rød, som på trafikklyset. Her sier jeg stopp opp.

P.S. 1, 2, 3… Jeg klarer ikke å slutte.

Reklamer

En kommentar om “Gud + Jesus = 8 = en tvangsbasert overlevelsesstrategi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s