asperger syndrom · Funksjonsnivå · Uncategorized

Overload

Noen ganger, blir det rett og slett for mye. I går var en sånn dag. Jeg var på legevakten, sydde 24 sting den 24. november, 1 måned før jul, og der var det fryktelig mange mennesker på grunn av den islagte asfalten. Man sier ikke fryktelig om mennesker kanskje, men det var mennesker med vondt i armer og ben så de hadde det kanskje fryktelig der og da. Det var en strekk i regningen før jul. 

Tilbake til poenget, det var for mange. Foran alle menneskene kaller jeg den ene kontaktpersonen min for idiot! Den ene som skal passe på meg. Han laget en scene. Jeg ville ikke være med på noe drama! Han ba de andre flytte seg så vi skal få sitteplass. Men det var ikke mer plass. Vi måtte selvfølgelig stå! Skjønte han ikke det? Jeg vil ikke ta noen annens plass. Jeg står støtt.

Det vrimlet av mennesker, brudd, sårskader, sykepleiere og leger og vakter. Det var et lydnivå uten musikk på øret. Jeg ble stresset. Jeg stresset med tiden. Når skulle jeg bli reparert?

Jeg kjente jeg gå i stykker. Jeg hadde spist for mye. Veiet for lite og spist for mye og tiden gikk og jeg lå stille og pent mens jeg ble sydd sammen. Jeg ble ivaretatt. Etterpå, gikk vi ut gjennom venterommet.

Det er så vanskelig å kommunisere når jeg får en overload! Jeg ville bare si: Nå greier jeg ikke mer. Venterommet var fortsatt vel belagt av skadde. I stedet for å si at nå har jeg for mye i hodet og jeg er redd for måltidet som venter på den anorektiske kroppen min, satte jeg meg i drosja og lot det stå til i over en time til.

Så hoppet jeg mot en avgrunn, etter å ha spist, da jeg skulle fotografere. Jeg ble stoppet. Jeg fikk ikke komme mer til skade. Jeg er en skadeskutt fugl, så skjør, så skjør, så ømfintlig for forandringer og inntrykk. Mange med Asperger syndrom er det. Vi velter av andres lukter og lyder, stemmer og emosjoner. Jeg kunne ønske jeg var en ordentlig fugl som kunne fly meg vekk og lande på et fuglebrettet med julekaker. Det blir jul og julenek og det blir du og det blir jeg og du og jeg og vi to finner større i gamle sa sanger. 

Da kvelden kom, var jeg utmattet. Mange med Asperger har det visstnok sånn. Jeg kan bekrefte det, som ett eksemplar Asperger. Vi kan bruke dager på å komme oss på beina igjen. Jeg lurer på når jeg (be)står? Jeg har laget en bok som står i bokhylla. Noen kjøper den. De får en bit av meg. Jeg er lykkelig for alle som prøver å forstå. Takk for meg – jeg trenger en hvil og så kommer jeg tilbake i morgen.

Reklamer

8 kommentarer om “Overload

 1. Jeg kjenner meg sånn igjen. Jeg kjenner meg sånn igjen at det er skummelt. Og etterpå skammer jeg meg så fælt, for jeg ser jo- når jeg er ute av panikken, angsten, situasjonen- at det er så mange mer konstruktive måter jeg kunne ha taklet det på. Eller kanskje er det ikke det? Kanskje gjorde jeg-og du-og andre- det beste utav situasjonen der og da? Med de forutsetninger vi hadde-der og da? Noen tanker på en sliten onsdag. Takk for at du deler. Du får meg til å tenke. Du får meg til å forstå meg selv bedre. Noen ganger tenker jeg at jeg forventer for mye av omgivelsene. Andre ganger isolerer jeg meg, for jeg blir så sliten. Av folk, av lyd, av lukt. Inntrykk. Jeg håper at kunnskap om asperger blir bedre hos alle. Jeg håper det blir rom for at vi er forskjellige. Og jeg håper at du bare fortsetter og fortsetter å skrive.

  Likt av 1 person

  1. En ting kan jeg love deg, og det er at jeg fortsetter å skrive. Samme hvor sliten jeg er, skal jeg opplyse om hvordan jeg opplever ting. Jeg håper på forståelse. Og jeg heier på deg! Jeg tror også at jeg gjorde så godt jeg kunne i den situasjonen jeg var i.

   Liker

 2. Det er vanskelig å forstå hvorfor det blir som det blir noen ganger. Jeg bestemmer meg for å akseptere at du er du, og du reagerer slik du må og kan reagere. Håper morgendagen blir bra, iallfall, – og dagen etter morgendagen også….

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s