asperger syndrom · Uncategorized

Glade jul, hellige julepresang – en konkurranse

Jeg hører julemusikk, forbereder advent mentalt. Jeg farger hodet (innholdet) mitt lilla. Det er ventefargen. Selv kjenner jeg meg blå. Jeg er iskald og blå er en kald farge. Feeling blue kjenner mange med Asperger så godt til. Depresjon er en vanlig tilleggsvanske når man lever i et samfunn man ikke forstår eller finner plassen sin i. Men altså, hei tante lilla og du røde julenisse!

Jeg tenkte å ha en konkurranse på bloggen min i den fine lilla tida! Farg lilla gradvis over til rødt. Hva du skal gjøre? Sende meg en epost med et juleminne. Jeg publiserer innlegget ditt i bloggen i en av dagene før jul. Når alle minnene har vært gjennom bloggen, velger jeg ut en vinner på julaften.

Hva får du i presang? Vinneren får et kommunikasjonsarmbånd! Vi med Asperger har ofte en mening når vi gir en gave. Vi vil gi noe vi synes er bra, og som kan hjelpe en annen i hverdagen deres. Det er et slikt armbånd som jeg var så heldig å få på boklanseringen min, med Happy to talk på en ene siden og Please Leave me alone på andre siden.

juleminner

Jeg har bestilt inn så de skal komme i god tid før jul, i voksenstørrelse. De er i gummi og myke og gode å ha på. Mitt hjelper i min hverdag. Nå vil jeg juleglede noen med det samme! Og det kan brukes hver dag, hele året.

Jeg håper på mange fine, morsomme, triste, humoristiske juleminner. Jeg vil lage rom til ditt minne i min blogg. Skriv i mailen du sender til helenelar@gmail.com hvilket navn jeg skal skrive på deg. Du kan selvsagt være anonym, bruke pseudonym eller ditt ordentlige navn. Du får minnet ditt på «trykk» i desemberdagene våre. Vil du være med så heng på!

I dag er jeg litt spent, for jeg skal på Spekteret. Og som nisser flest, er jeg også spent på alt som har med julen å gjøre og jeg kjenner virkelig at det begynner i dag. Det går ikke å gå rundt grøten. Det blir jul! Det handler om å finne skjegget, i Putti Plutti Pott. Han husker jeg godt. Ja, jeg er enda liten jente og mangler skjegg.

P.S Damer får også skjegg. Farmor måtte barbere seg. Pappa hjalp henne med Philips ladyshawe hver søndag. Det kunne vært i dag, for 18 år siden.

P.S 2 Del gjerne dette innlegget på Facebook, så vi får mange gode/vonde og minneverdige, innsendte juleøyeblikk. Alle kan bidra! Det er også lov å sende inn flere bidrag.

Reklame

2 kommentarer om “Glade jul, hellige julepresang – en konkurranse

  1. Håper du får inn meningsfulle og viktige juleminner! Minner kan være både vonde og gode, mørke og lyse. Selv om vi helst vil huske de gode minnene, ligger de dårlige minnene der i underbevisstheten og er med på å gjøre oss til dem vi er i dag. Jeg er blant de heldige, for hos meg er de gode minnene i overveldende flertall, og det er jeg takknemlig og glad for.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s