asperger syndrom · tilleggsvansker

Vel snakka

I dag har jeg holdt foredrag på Spiss sitt kurs om psykiske vansker i Frysjaveien 33b. Det var 15 påmeldte og fem foredragsholdere, pluss de to som fulgte meg. Tett og godt (opp).

Jeg hadde øvd lenge i forveien og var veldig spent. Dette var noe jeg kunne, men likevel ikke. Jeg hadde jo aldri prøvd det før! Men med Pippi som forbilde sa jeg at det klarer jeg helt sikkert. Og det gjorde jeg! Til tross for at Power Point ikke snakket på lag med meg, snakket jeg løpet ut.

Jeg gledet meg jo også til denne dagen! Endelig skulle jeg snakke om noe JEG kunne, og tilføre noe av det jeg selv har erfart. Hei! Her kommer jeg, sa jeg. Høyt og tydelig, med utropstegn bak i manuset mitt og mikrofon i fjeset. Manuset var godt å ha, enda så mye jeg hadde øvd. Jeg liker jo best å uttrykke meg skriftlig.

Angst er en vanlig tilleggsvanske. Borderline er en belastningslidelse. Depresjoner er asperger-medaljens bakside. Anoreksi er en alvorlig spiseforstyrrelse. Slike opplysninger kunne jeg dele. Og jeg kommer nok til å blogge litt om psykiske vansker fremover, for de som ikke kom seg på kurs.

Foran meg satt lyttende ører. De hørte! De hørte på meg. På mitt. De fikk det fra meg så det ble sitt. Sitt ned, ta et rundstykke til lunsj etterpå sa jeg inni meg til dem, ta det piano, jeg snakket og ville ikke kjede noen eller slite ut oppmerksomhetsevnen en tidlig tirsdag morgen. Hjulene på bussen de går rundt og rundt. Jeg ankom staselig i taxi, i god tid som en med Asperger syndrom ofte liker, å komme før presis.

Det var en god erfaring, noe å ta med seg videre, for en aspergerinformator. Jeg fikk høre at jeg burde reise landet rundt. Vi får ta det på video, sa sykepleieren min.

13064576_10154192912871692_4876235717349277612_o-2

Reklame

12 kommentarer om “Vel snakka

  1. Tenk hva du klarte i dag ! Tøff er du, og du har noe å bidra med. Jeg blir stresset bare ved tanken på å holde foredrag. Har holdt ett foredrag, på min datters gamle skole. Snakket om veien til egen bolig, og hvordan vi foreldrene løste det for våre ungdommer. Var veldig stresset og øvde på forhånd. Det gikk bra, og alle var fornøyde og tok i mot tips med takk. Men det er vondt å grue seg på forhånd. Håper du holder flere foredrag og at jeg en kan komme å høre på.

    Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s