asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Ambisjoner

Hva vil jeg med livet mitt? Vil jeg noe med livet mitt? I det hele tatt? Kan jeg gjøre noe med livet mitt? Ja, jeg har ressurser. Jeg har Asperger syndrom, med styrker og svakheter. Jeg er ikke dum. Snarere intelligent.

Jeg er splittet og delt. Jeg vil ikke leve, men mens jeg lever ønsker jeg å være til for noen, bety noe, lite eller stort. Jeg vil fortelle, gi ut en bok til, være en stemme i samfunnet vårt. Ditt. Ja samfunnet Ditt. Du kan få det nå: Hele sannheten om samfunnet. Det er mange der, i samfunnet, som ikke har det så bra. Tør du lese om dem?

Jeg tør å skrive om dem. Jeg skriver om mennesker med ryddemani, mennesker med schizofreni, mennesker som er avhengig av rus, uteliggeren; alle disse menneskene som kjemper bare for å holde seg i live. Men hva vil jeg? Hvor vil jeg hen? Til himmelen. Det gjør ikke noe om det er helvete, bare hjertet slutter å banke meg opp. 

For noen i min situasjon, er det nemlig så altfor lett å falle i selvmordstanker og depresjoner mellom angst og ustabilitet, selvskading og spiseforstyrrelser, tvangsinnleggelse og låste dører. Men det betyr ikke at vi ikke kan bety noe! Alle betyr noe, for noen.

Vi må bare våge å tro på det, tro at vi betyr noe. Jeg tror på å være i en bokhylle, på et bibliotek, de neste årene. En bok kan bli flere hundre år. Kanskje er boka der uten meg på jorden, men med et budskap på leppene til de som våger å lese, lære, leve. Nå leser jeg «Hver gang du forlater meg» av Linnéa Myhre. Kanskje er du en av de som forlot meg. Men her i bloggen fant du meg igjen. Kanskje er det nært nok. 

Takk for at du finnes, tror på meg og godtar mine litt bleke ambisjoner som av og til bare kan ligne på å være tynn nok – sett ovenfra og ned. Noen ser sånn på meg og går glipp av alt som ligger under, bak og overalt. Jeg er overbelastet og prøver å samle meg. Jeg vil bli en bok til. Hold pusten i spenning og jeg kommer. Det er MIN ambisjon. 

himmel.jpgFoto: De mørke dagene kan være vakre eller bra nok; til å dele (leve) litt til.

Reklame

17 kommentarer om “Ambisjoner

   1. Jeg «slukte» hele i en økt i går natt på e-bok. Stått på venteliste på biblioteket en stund nå. Det er fordelen når det såpass lettlest synes jeg, at det er greit å lese på senga og ikke tar for lang tid. Boka er fin, men jeg blir ikke helt enig med seg selv om hva jeg egentlig synes om språket og oppbygningen i bøkene til Linnea. Denne er absolutt den beste, men jeg føler fortsatt det er noe som mangler. Kanskje jeg finner ut at hva det er når jeg har fordøyd den ferdig. Eller hvis jeg leser den en gang til senere 🙂

    Tittelen er i hvert fall vakker. Vond og vakker.

    Likt av 1 person

 1. De ambisjonene og drømmene dine, de er det som beriker livet ditt, akkurat der du er nå, tenker jeg, og det er den flotteste og fineste hva drømmer angår, det, drømmene om å dele og hjelpe andre med det man skriver. Jeg ser frem til den neste boka di! Jeg har ennå ikke fått giret meg til å lese den forrige, men jeg leser endel på bloggen din og endel kommentarer fra meg har det jo etterhvert blitt! ❤ Drømmer er fine å ha, og drømmer om hvordan samfunnet bør være, og hvordan jorda burde være er også av de ting som opptar meg. Her ei vise om jorda vår, denne gang av Erik Bye. https://www.youtube.com/watch?v=WxvmUCL5Axo

  Likt av 1 person

 2. Tro det eller ei: Du betyr faktisk noe for meg, selv om jeg aldri har møtt deg. Jeg leser bloggen din hver eneste dag, og jeg tenker ofte på deg ellers også. Lurer på hvordan du har det, og håper at du har en god dag. Det er veldig sårt for meg å lese når du sliter, men en desto større glede når du forteller om gode dager og opplevelser. Jeg tror jeg har mye empati, spesielt overfor mennesker som «treffer meg». Og du «treffer meg». Jeg håper du skriver en bok til. Kanskje en novelle, roman eller diktsamling? Du skriver godt nok til det.

  Likt av 2 personer

  1. Dine kommentarer betyr mye. Jeg er en kreativ sjel, en tenkende, kreativ sjel, og det at andre vil vite noe av det jeg tenker, er veldig berikende. Det gir mening i hverdagen min og jeg fortsetter å skrive for noen bryr seg. Og de bryr jeg meg om. Også bryr jeg meg om at flere skjønner litt flere av aspektene ved Asperger, hva kommunikasjon og sosial omgang og funksjonsnivå angår.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s