asperger syndrom · Funksjonsnivå

Håpet er lysegrønt

Vi har hørt det før. Denne grønne fargen vi setter på håpet og kutter purreløk og legger på pizzaen eller koker ei suppe. Likevel handler det om noe så mye større. Håpet, som kanskje kommer fra en liten spire, er stort. Også for meg. Jeg håper hver dag at dagen skal gå rett for seg, at ingen skal hate meg og at jeg er bra nok som jeg er.

Jeg sier det nå. Det ER håp. Jeg kan ha gode øyeblikk i en grå, svart og (sykehus)hvit hverdag. Jeg kan fotografere, skrive bøker, være kreativ. Det er bonuser som kanskje kom med Asperger syndrom, denne kreative gaven. Dette som gjør at jeg har håp og leter etter godheten i menneskene jeg omgås med. Det er dette håpet som gjør meg i stand til å elske, selv om jeg aldri har hatt en kjæreste.

Kyss, klapp eller klem. Det er ikke så viktig, så lenge vi overlever og kan stå sterke sammen. Det er når man vil dø, man skjønner at man ikke er alene i universet. Og når man får diagnosen Asperger syndrom, da skjønner man at man passer inn i en boks selv om ingen av oss er like. Det er en stor boks med rom for annerledeshet. Og det går an å håpe, at jeg bruker annerledesheten min til noe godt.

Godt jobba leger, psykiatere og sykepleiere som holder liv i håpet når mitt håp rakner som et garn på fiskejakt i sjøen og blir blått ala blues (det skjer fra tid til annen. Parallelt og kronisk.) Jeg fisker etter dette håpet da og tigger om at du rekker ut et tau, kanskje til å kvele meg i, men egentlig er det et branntau som får meg trygt ut av bygningen – når det er håp. Lysegrønt eller rosa, det er egentlig ikke så nøye, bare det er en farge i enden av tunnelen.

Modell: Nefer Kane

Reklame

6 kommentarer om “Håpet er lysegrønt

 1. Hei, Helene!
  Nå har jeg lest bloggen din i flere uker etter å ha lest din utrolig sterke bok! Du er fantastisk flink til å skrive! Og du virker som ei flott jente😊 Vi var innlagt på post 4 på Gaustad sammen for mange år siden, men vi ble ikke kjent.
  Uansett, jeg håper du får så gode dager som mulig og at du kan holde på håpet! Takk for at du skriver ❤️

  Likt av 2 personer

  1. Tusen takk. Jeg kunne ønsket jeg husket deg, men det er så mange navn. Så mange som har kommet, så mange som har gått. Og heldigvis fortsetter de fleste å gå. Det kommersiell snart en ny bok du kan få med deg. Ta vare!

   Liker

   1. Du hadde bakt kjeks til hunden din, så fikk jeg til hunden jeg hadde da😊 Det er lenge siden, så husker ikke så mye jeg heller.

    💚Sender deg et grønt hjerte!

    Liker

 2. Grønt er favorittfargen min. Det symboliserer vekst og håp. Jeg tenker at grunnen til at mange forbinder grønn med håp, er fordi mye av det som er grønt (spesielt i naturen) vokser, gror og blir sterkere. Jeg har en sommerfugl på underarmen min som er grønn, og jeg har også hørt at sommerfugl også symboliserer håp. Sommerfugl utvikler seg den å, og den blir en forandring. Da tenker jeg at det er derfor sommerfuglen symboliserer håp.

  Likt av 1 person

 3. Dette var fint å lese! Vi må leve i håpet. Og håp er en kraftfull ting. Jeg er så glad for at du finnes. At du skriver en viktig blogg, inspirer med ord og bilder – og er en flott venn.

  Håpet er lysegrønt og jeg avslutter denne torsdagen med grønnsakssuppe med purreløk i. Og faktisk sitter jeg her i lysegrønn t-skjorte, den pleier jeg å sove i.

  Når jeg var rundt 10 år ganmel og borte på ferie, malte mine foreldre det nye rommet mitt limegrønt. Jeg elsket det!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s