asperger syndrom · sosialt · spesialinteresser · tilleggsvansker

Å skrive en verden eller la verden skrive meg

Det handler om identitet. Det handler om å ha en stemme. Det handler om å ikke bli overkjørt av journaler og annet som skrives om meg eller på vegne av meg. Det handler om å ta tastaturet fatt og skildre den verdenen jeg lever i. Ved å skrive kommer min stemme frem. 

Vennskap er sort-hvite. Verden jeg skriver er også ja eller nei. Det er enten hat eller elsk. Ikke at jeg egentlig verken hater eller elsker, jeg finner bare ingen mellomting. Jeg leter etter ordene. Jeg ser på verdenskartet etter et språklig bilde, finner Italia som er en støvel og slår meg ned i støvlene.

Jeg skriver: Jeg er glad i deg. Som på bryllupsreiser i Italia der man elsker pizza og pasta. For jeg er det, glad i deg. Jeg lyver ikke, egentlig. Jeg skriver om en verden med venner som bryr seg om hverandre i stedet for å fryse hverandre ut eller dytte de utfor stupet. En slik verden jeg ønsket meg, skildrer jeg bokstav for bokstav på skjermen din. Jeg skriver om å strekke ut en hånd og at noen strekker seg etter min.

Jeg skriver julekort som om jeg hadde en stor familie. Eller, jeg har forresten sluttet med det. Julekortene, jeg lar andre skrive god jul og vise meg barna sine som de elsker høyere enn himmelen. Jeg sender bare et par julebrev sammen med gavene jeg gir. Livet er nettopp en gave og denne teksten nærmer seg budskapet. Jeg kan ikke få skrevet det nok siden jeg er suicidal. Men livet er en gave, på godt og vondt. Jeg trekker pusten dypt og skriver:

Denne verden er kanskje ikke noe for meg. Men jeg er her likevel!

Modell: Irrealdoll

Reklamer

5 kommentarer om “Å skrive en verden eller la verden skrive meg

  1. Hei Helene,
    du sier at verden ikke er noe for deg; det skal jeg ikke uttale meg om, for det vet du best selv. Men at du er noe for verden, og for oss som leser, det er helt sikkert. Det er svart på hvitt helt og absolutt sikkert. Takk.

    Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s