asperger syndrom · Funksjonsnivå · sosialt

Asperger-anrop

Hvem ringer? Det er meg. Bare meg. Og jeg har ikke noe å snakke om. Du skjønner ikke hvorfor jeg ringer, siden jeg bare svarer kort på det du spør om og ikke har noe å tilføre samtalen vår. Jeg vil bare så sårt at du forteller meg noe hverdagslig og trygt, som at du har gått tur med hunden og laget deg en skikkelig middag.

En del med Asperger har også angst for å ringe. De kvier seg. De vil ikke ringe til offentlige etater. Men er det egentlig så rart, når vi blir sett på som antisosiale, rare individer? Og i tillegg til å kanskje møte veggen i den andre enden, skal vi fortsatt forsøke å holde en blid, høflig, normal tone.

Men den tonen kan bli alt annet enn høflig om jeg føler meg urettferdig behandlet. Jeg husker en gang jeg ringte NetCom som i dag heter Telia. Rett skal være rett. De hadde virkelig klusset det til for meg, og jeg måtte ringe og ordne opp rotet deres.

Ledningen slo krøll på seg enda det var en trådløs telefon. Jeg truet med å si opp hele mitt forhold til NetCom. Og som mange Aspergere er jeg trofast til selskapene jeg har valgt meg og liker ikke forandringen det innebærer å bytte teleopperatør. Jeg forble hos NetCom etter å ha skreket hysterisk til dem.

ringer.jpg
Jeg år-RINGER. 10 mm Sigma.
Reklamer

2 kommentarer om “Asperger-anrop

  1. Da må jeg være en drøm å ringe til. Hvis noen ringer til meg og ikke sier så mye, ser jeg på det som en mulighet til å snakke MASSE.

    Når det gjelder telefonabonnement anbefaler jeg Talkmore. De har mye bedre dekning og koster mye mindre enn Telenor (samme nett).

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s