asperger syndrom · Funksjonsnivå · tilleggsvansker

Det er ikke alt jeg er så flink til

Dette innlegget skulle handle om det jeg er flink til. Det er ikke alt. Og mens jeg satt og tenkte på det, endret jeg tittelen på blogginnlegget til «Det er ikke alt jeg er så flink til.».

Jeg kan ikke danse. Jeg kan ikke koordinere armer og bein. Jeg kan heller ikke be ut noen på dans. Jeg vet ikke hvordan man gjør det.

Jeg kan ikke ta ordet i en forsamling som «meg», da må jeg ta på meg en maske og være Aspergerinformator. Sånn kan jeg holde foredrag om psykiske lidelser som jeg gjorde i fjor.

Jeg har ikke de grunnleggende egenskapene som skal til for å kunne føre en samtale på overflaten. Jeg går i dybden og blir fort lei meg og såret når jeg skjønner at andre mennesker ikke sier det som jeg sier.

På svaret jeg får, mottakelsen, skjønner jeg at jeg har misforstått og gått over streken. Det er fryktelig vondt. Det er også vondt å ikke å klare å holde samtalen i gang. Jeg leter og leter etter temaer.

Omsorgen for andre mennesker, er ikke konstant. Om morgenen og om kvelden er jeg altfor sliten til å omgås andre. Jeg skriver ofte stygge ting og er ikke høflig og balansert.

Jeg sliter med å holde orden på ting. Jeg er ikke så ryddig. Jeg er veldig nøye, men ikke så ryddig. Fordi det er rotete inni meg, er det ofte et lite kaos rundt meg også. Av klær, gjenstander jeg samler på og fotoutstyr.

Men vet du hva? «Creativity is about getting messy, and I am very creative!» Så midt i alt jeg ikke er flink til, finnes det en liten spire av håp. Den spiren har jeg brukt som inspirasjon for å lage denne bloggen, bøker og fotografier.

outdooryawing1liten
Modell: Nympheas doll. 10 mm Sigma Fisheye.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s