asperger syndrom · Funksjonsnivå · rutiner

Ventetid 

bw12tidengår.jpg
Dukke: Nefer Kane.

Noen kaller det kvalitetstid den tiden de er våkne før tiden går og de andre står opp. Men jeg opplever det ikke helt sånn, kanskje fordi jeg skal legge meg igjen når jeg har fått i meg frokosten som er 7.40. Da blir denne kvalitetstiden rettere sagt venting.  Venting er(lik) angst. Og:

Jeg er ikke så god på å vente. Det var jeg ikke glad i som barn heller: Å vente. Ting skulle helst skje med en eneste gang. Jula skulle komme i juli når jeg var ferdig med å feire halvtårsdag. Da begynte jeg å planlegge julen. Jeg satt i hyttehagen og pønsket ut julegaveønsker og tenkte på hvordan alt skulle bli med kaker, snø og juletre – til forferdelse for de som ikke ville sommeren skulle ta slutt. Mamma inkludert, der hun gikk og luket i blomsterbedene. Jeg snakket så ivrig om jul i juli.

Jeg venter på meldinger. Jeg venter på e-post. Jeg venter på legene. Jeg venter på samtaler, vaktskifter og tid for å få gå ut litt. Da er det kanskje ikke så rart jeg ikke vil vente på mine egne rutiner, som å kunne legge meg om morgen etter din kvalitetstid.

Å vente er noe uvisst, noe jeg ikke kan ta og føle på og dermed ikke kan kalle en spade for en spade siden det ikke er en spade. Jeg vet ikke helt hva som kommer før det er der, for eksempel julenissen eller om jeg får min tiltrengte søvn, og ventingen er et vakuum. Jeg hater dette uvisse. Jeg liker fakta, det er like godt som en drøm (sier jeg og legger meg og sover etter frokost).

8 kommentarer om “Ventetid 

 1. Godt beskrevet! Jeg har heller aldri likt å vente på ting. Jeg kan være ganske tålmodig med andre mennesker, men når det gjelder mitt eget liv – skulle ting helst skjedd «i går». Likevel kan det være fint å vente noen ganger. Men da tenker jeg mer på egen utvikling, at enkelte ting MÅ ta litt tid. Det kan være fint. Men det er jo en annen form for venting.

  Jeg venter og gleder meg til neste blogginnlegg fra deg. Det er en fin ting å se frem til 🙂

  Likt av 2 personer

  1. Ja, det med meg selv skulle helst skjedd i går. Jeg har mer tålmodighet med andre jeg også. Men noen ting skulle skjedd på minuttet, eller i går. Jeg er glad du ser frem til innleggene mine. Jeg legger litt energi og personlighet i dem. Derfor blir jeg så glad når jeg når fram til noen som vil forsøke å forstå.

   Likt av 1 person

 2. Det er rart det der med venting! Jeg kan godt vente… står stille i bilkø og venter, venter i kassekø i butikken, venter hos legen og venter hos tannlegen! Jeg sitter i bilen og venter på folk som skal komme, men å ligge i senga og vente på å sovne, der er jeg litt dårlig! Det hender at jeg står opp og går en tur i huset, men jeg leser aldri på natta…Da legger jeg meg igjen, og regner med at jeg får sove til slutt…Og får jeg ikke sove, så sover jeg neste natt…. Sånt går an når du ikke skal på jobb! Jeg hadde jobb hvor jeg sto opp ca halv fem-fem, DA hendte det at jeg sovna mens jeg pussa tenner…. det er helt sant!
  Hvis du føler for å sove etter frokost, så gjør vel ikke det noe?
  Ha en fin kveld du 🙂

  Liker

  1. Jeg må sove etter frokost, for å komme gjennom dagen. Problemet er tiden før jeg kan legge meg når jeg har våknet av nattevakter eller noe sånt. Du høres ur som en flink venter. Å gå tur i huset hørtes ut som et lite eventyr. Håper det stort sett er med lykkelig slutt, som i eventyrene,

   Likt av 2 personer

   1. Det finnes mange typer eventyr, vet du! Det er de med happy ending, og så er det de litt mer fæle…. I dag skal jo alle eventyr ha en lykkelig slutt, men da jeg var liten, leste mora mi eventyr fra Asbjørnsen og Moe, og der var det ikke mye happy ending nei… De kappa huene av trolla, skar dem opp osv… Og vi unga? Ja, vi sovna… brydde oss ikke særlig om det!
    Noen ganger er det fint å kunne vente litt! Men jeg skjønner at du sliter…» håper du blir en happy ending», at alt ordner seg til slutt ❤

    Likt av 1 person

  2. I love the expression, wanting things to happen «yesterday! »
   It was said to me in 2000 regarding a surgical procedure I was waiting for and it was so do true. It continues to be true many times for many people x

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s