asperger syndrom · Funksjonsnivå · sosialt · tilleggsvansker

Ta vare på barna

Kjenner du et barn, som er så pliktoppfyllende og flink med andre barn? En sånn person som du tenker kan være barnevakt for dine yngre barn og babyer? Jeg var et slikt barn. Jeg fikk noen lommepenger og satt noen sene kvelder fordi jeg var jo så flink med barn. 

Lite visste dere om at det var de eneste vennene jeg virkelig jeg følte jeg hadde, de jeg passet på. Noen ganger lekte jeg med smårollinger på fritiden. Jeg var den trygge store for dine skjøre små. Mange med Asperger syndrom er gode med yngre eller eldre venner, og sliter med gjensidige vennskap på sin egen alder. 

Jeg lurer på hvem som skal ta vare på meg nå, nå som jeg ikke har dine små å passe på. Nå som jeg er den som må bli passet på av sykehuset. Det er ikke kjærlighet. Det er ikke vennskap.

Det er profesjonelt påpass og omsorg satt i system. Det blir aldri den omtanken og kjærligheten vi ønsker å ta vare på barna våre med, og som de responderer med kjærlighet og glede tilbake på. Det er ingenting igjen å vokse på.

Så jeg spør hvem skal ta vare på meg nå?

barna
Modell: Nefer Kane Alice
Reklame

6 kommentarer om “Ta vare på barna

 1. Kjære deg!
  Hvordan kan det bli SÅ feil her i verden?Jeg forstår deg, forstår din fortvilelse! Profesjonell omsorg er ikke kjærlighet! Men det er bedre enn ikke noe, husk det🙂
  For de som sitter helt alene, uten omsorg og uten kjærlighet, de har det nok aller verst?
  Jeg tror at du var et bra barn, en bra ungdom! Og det er så trist at alt ble feil😰
  Vit at jeg tenker på deg😘

  Likt av 1 person

 2. Jeg kan ikke love at jeg er i salen, for bilen min landa på verksted i dag…–den er en rusthaug, som jeg er veldig glad i , så den må fikses ….Du leste vel at jeg ikke vil kjøre bil i regndress? De tok ut frontruta som hadde sprekk, og da var det verre enn de trodde. De skal sveise inn nytt i morgen, men jeg tror ikke at den er klar til torsdag…. HVIS jeg ikke er i salen, så skal jeg kjøpe boka di på nett!
  Er du på Fb? Jeg noterer mailadressen din…min adresse er: irenem-r@online.no

  Likt av 1 person

 3. Så inderlig og sårt, og gjenkjennelig… En forståelsesfull klem, sender jeg deg, og minner om at profesjonell omsorg kan ligne veldig på kjærlighet. Jeg er i omsorgsyrket, og blir veldig glad i mine pasienter! ❤️❤️❤️

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s