asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Knutepunktet

Canon 100 mm Canon macro
Noen ganger møtes vi. Vi slår ei god gammeldags floke fra OL i 1994 før vi får en knute på tråden, der diagnosene mine møter hverandre og pasient møter behandler. Plutselig er jeg midtpunkt, jeg som bare hang i en tynn tråd. 

Jeg sitter i stolen. Håret hadde vært en floke om ingen hjalp meg. Jeg har ikke krefter til å stelle meg helt selv. Men vi møtes på midten. Jeg klarer å dusje, selv med tilskuere, og jeg er egentlig litt stolt. Pleiere fletter håret mitt og vi har et godt samarbeide der jeg grer. 

Jeg sitter på senga og kutter meg. Vi møtes med nål og tråd, legen og jeg. Det handler om kampen for å overleve med destruktive mestringsstrategier. Sammen redder vi livet mitt og det blir litt deres, fordi jeg gir de innpass til mitt annerledes liv. For dem det måtte angå skriver jeg også bloggen du leser nå. 

Jeg vedgår at jeg har mistet interessen for meg. Men behandlerne mine gir seg ikke og vi sitter sammenknyttet i en samtale før vi slipper ordene fri på torsdag. Imens ødelegger jeg kanskje et blad, går inn i dusjen med klær eller noe annet smådestruktivt. Men poenget mitt er; vi møtes igjen etter nok en verdifull samtale i dag. 

Hver gang vi møtes, knyttes båndet et sted på livslinen. Vi trenger noen knutepunkter for å kunne samarbeide om vekt og kosthold uten at jeg dør. Jeg går tilbake i tid og er en lykkelig tiåring som synger «vi slår ei god gammaldags floke, så hopper vi opp og ned.» Så blir jeg tolv og redd for å leve og utviklingen stopper litt opp. Nå, som 33, er det full utforbakke og jeg er ikke så god på nedoverski. «Vi slår ei…»

Reklamer

En kommentar om “Knutepunktet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s