asperger syndrom · Funksjonsnivå · Hverdag · tilleggsvansker

Tørre å tape

En av oppgavene mine, for å overleve med Asperger syndrom og tilleggsvansker og kanskje ikke bare å overleve men også leve et verdig liv, er å ta frem troen på meg selv og tørre/tåle å feile i hverdagen.

Selv om jeg liker forutsigbarhet, må jeg tåle endringer rundt meg. Tåler jeg ikke det, blir det fryktelig skummelt å være meg. Men fordi uforutsigbarhet stresser meg, prøver jeg å planlegge det jeg kan, de forholdene jeg kan ha en finger med i spillet på.

Jeg øver meg på kø i butikken. Jeg øver meg på at de kanskje ikke har det jeg skal ha på butikken. Jeg prøver å se for meg hvordan det er, og om jeg kan finne en annen såpe i stedet. Jeg må på butikken denne uken, og skal ha Milo, kanskje på Rema. Jeg har undersøkt prisen på Kolonial så jeg ikke får en overraskelse. Hvis jeg ikke kommer meg på Rema, vet jeg at den nettbutikken har. Jeg har sett meg ut hvordan emballasjen ser ut.

Som du sikkert skjønner, er jeg føre var. Det gjør at jeg kan være mer fleksibel når jeg møter på uforutsette ting. Jeg har jo allerede sett dem for meg. Hvis verden likevel overrasker meg, vet jeg hvordan jeg kanskje reagerer. Det kan stoppe meg i å handle på en uønsket måte. Fallet blir ikke like hardt og vondt, kanskje klarer jeg til og med å stå oppreist. Jeg smiler gult (en varsellampe i grøftekanten).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s