Hverdag · tilleggsvansker

Å gå av seg angsten

Jeg har som mange andre med Asperger, en indre uro og angst og tendens til å overtenke og bli urealistisk og tenke enten eller. Alt dette, er noe så enkelt som gåturer en hverdagslig aktivitet som gjør noe med nivået av. Jeg får kontakt med kroppen min, meg selv og virkeligheten. Jeg klarer å konversere med de som jobber med meg bedre også når vi er i bevegelse. Teksten fortsetter under bildet.

Det er ikke til å legge skjul på at angsten for å gå mye opp i vekt, også driver meg ut på tur. Men det er mer enn det gåingen hjelper mot. Altså alt dette indre livet. Så, hvor går ferden? Gjennom ild og vann, ut på de åpne sletter, som en sebra på savannen ser jeg meg om.

Jeg ser ordinære omgivelser. En natur det er fint å ferdes i med grantrær og biller på bakken, de er døde og vi googler denne billedøden. Altså finnes det liv der ute som både finnes og går tapt, og jeg som menneske kan observere det og være en del av noe større enn meg selv. Teksten fortsetter under bildet.

Jeg går fra angsten og synker lettet ned i stolen når jeg kommer inn. Da får jeg kanskje ro noen minutter, om jeg er heldig noen timer. Det er ikke en vidunderkur å gå tur og den har sine baksider for en med for svekket og anorektisk kropp, men det er en bakside jeg håper jeg tåler konsekvensene av. Det gjelder bare å klare å stoppe i tide. En vakker dag. Ikke i dag, vel og merke. I dag vil jeg se meg om på savannen.

Jeg har også lest i boken Autisme og aldring (Nils Kaland), at forhold som kan forsterke angsten er nettopp passivitet og mangel på fysisk aktivitet, noe en gåtur er det motsatte av. Happy stepping!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s