anoreksia nevrosa · asperger syndrom · sosialt

Out of season

Noen ganger føler jeg meg malplassert. Utenfor. Som om jeg er her på feil tid til feil sted. Som om jeg har vinter når andre har sommer.

Ås 8. januar 2022

Da kan man føle seg mislykket. Og utilpass. Samme hvor mye jeg forsøker å tilpasse meg kulturforskjellen, kjenner jeg på dette utenforskapet. Men det er mye som kan hjelpe for å føle meg mer inkludert.

En del av jobben må jeg gjøre selv. Jeg må godta meg som jeg er, og jeg må legge lista der jeg syns det er rett for meg. Jeg må ikke gå utenfor grensene mine for hvordan jeg synes det er greit å være, for å skulle passe bedre inn. Da blir det fort full kollaps.

Men jeg kan være tydelig sammen med andre. På hva jeg setter pris på. Og hvordan jeg kan delta i fellesskapet.

På jobben min, er de veldig flinke til å «flette meg inn», inkludere, ta takhøyde og legge rammer rundt alle oss «bildene» så vi får være der uten å bli knust om vi skulle falle litt mellom to stoler.

Som eksempel: Et lite grep, som betyr mye, er noe så simpelt som at når noe feires med dertil mat og kaker og lignende, som jeg jo ikke kan delta i, får jeg drikke jeg er trygg på og sitter da sammen med de andre på lik linje med de andre. En annen sånn praktisk ting, var at jeg fikk hansker og jobbegenser i nærmere min størrelse, slik at jeg også fikk ha like som de andre selv om jeg kanskje er litt «mindre». De fikk meg til å ikke føle meg så mindreverdig. Med det. Nå ser jeg ut som de andre utenpå når jeg pakker frukt.

Når man fungerer annerledes og ikke lever helt A4, er det fort å føle seg på skeive, spesielt om noe går litt skeis. Jeg prøver å godta meg selv da, med å forsøke å forstå hvorfor jeg reagerer som jeg gjør. Da blir det enklere å finne løsninger. Og på sikt klarer man kanskje kommunisere bedre hva man føler eller trenger.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s