asperger syndrom · samfunn · tilleggsvansker

Fugleperspektiv og andre synspunkt

Det sies ofte at mennesker på autismespekteret, opplever verden annerledes. Noen har sanser som opptrer på en litt annen måte, for eksempel er med sensitive for lyder, lys, lukter. Å oppleve annerledes, kan også gi et annet syn på det rundt en, samt at man ser andre løsninger eller svar på noe enn det andre ville sette to streker under.

DERFOR setter jeg heller ikke to streker under. Under mine sannheter. For jeg har skjønt, at mennesker er ulike. Det som oppleves sant eller som best løsning for meg, trenger ikke være det for alle andre. Innlegget fortsetter under bildet.

Likevel, kan det være riktig for meg. Og viktig for meg at det jeg føler, blir akseptert og forsøkt forstått. Slik at vi kan hjelpe hverandre til å finne gode løsninger i våre liv, alle som en, på autismespekteret eller ei, og så vel oss «gale» i psykiatrien og de som holder seg friske uten psykisk helsevern. For selv om noe blir kategorisert som sykt, betyr det ikke at menneskene ikke skal lyttes til.

Hør meg, jeg er min stemme. Noen ganger er den liten, len deg mot meg og du skal få en fin hemmelighet. Ikke vær bare ovenfra og ned. Jeg vil gjerne leve, bare på litt mine vilkår, legge lista slik at jeg kan mestre – hverdagen og livet i seg selv.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s