asperger syndrom · Funksjonsnivå · tilleggsvansker

Sykt, psykt, lykkelig?

Det er mandag. Det er ferie. Det kunne vært kanskje en kul reise. Det er det ikke. Mandag morgen betydde også legetime. Men, det gjør jo ikke noe at det er litt hverdag med hverdagens rutiner, for meg. Jeg trenger det. Mange med autismespekterdiagnose lager seg mønstre og rutiner, kan også synes det er vanskelig med endringer av vaner og rutiner.

For å ha det sånn none lunde ålreit, trenger jeg litt faste rammer. Klare avtaler. For mange valg, gjør meg uvel. For mange forandringer kan gjøre meg litt syk. Selv om noen forandringer, og ganske mange, kan takles ok, så vet jeg aldri helt akkurat når jeg blir koko om jeg utsetter meg for for mye.

Så, jeg lever mitt litt begrensede liv og det gjør at jeg innimellom får lov å være lykkelig, på min måte. Med skriving, lesing, kontakt med de som er glad i meg.

Jeg setter også pris på små ting som bryter litt i det vanlige da, som koselige ting i posten. Det går jeg litt og gleder meg til, sånn som som bøker, et lite smykke, et nytt klesplagg jeg kan ha sett på en stund og så bestemt meg for, en skolesekk å ha skrivelivet mitt i. Ønsker alle en best mulig uke, uansett hva en har å bære på, og om det er til en flott fjelltopp eller i det vante.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s