asperger syndrom · Hverdag · tilleggsvansker

Individ(uelt)

Det var mye jeg ikke fikk med meg da jeg var student i Volda, på journaliststudiet. Jeg var ikke helt som de andre, og jeg falt fra. Det ble for vanskelig å leve, selv om jeg ikke egentlig har vanskelig med å lære – tror jeg. Men jeg lærte en ting, som har vært veldig viktig for meg: At enhver person, er hovedperson i sitt eget liv.

Den kunnskapen, har fått meg til å ivareta de rundt meg i det de står i på en måte. Greie å forstå at det som er viktig for noen, ER viktig for dem, og derfor er det viktig, objektivt sett også, fordi det er viktig for personen. Vi er enkeltindivider med individuelle behov. Og enestående personligheter, hjerter…

Det handler om å se enkeltpersonen, verdsette individet. Gi det sin tid i spotlighten. Enten man vil være på en scene eller bare få et hyggelig hei i løpet av uka, et tegn på at man blir sett og teller med.

Det er mange mennesker jeg ønsker å telle med. Jeg har også mange fine minne, verdifulle minner, fra sånne små øyeblikk der noen kanskje så meg.

På en sykehusavdeling jeg var lenge, jobbet en ung dame. Da det nærmet seg utskriving, hadde hun og moren vært på shopping og lett etter et lite lekedyr, sånt i gummi/plast, kanskje 5 cm stort. Hun hadde funnet geiter til meg, fordi: Jeg er så glad i geiter.

Nå tenker jeg på geitekillingen og det å telle til ti, og jeg teller med hele hjertet. Jeg teller henne også. Også tenker jeg på hva som er fint med geiter. Jeg tenker: De har vilje. En vilje vi trenger til å leve.

I hverdagen min i dag, her og nå, er jeg veldig takknemlig for menneskene jeg skriver med. Både på fritiden og skolesammenheng. Det er fint å høre til et skrivende, kreativt og levende Norge. Det er noen ganger fint å være meg, i skrivende stund, selv om jeg har mine utfordringer. Utfordringer kan også gi noe å skrive om. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, er det ikke det man sier? Jeg skriver det.

Ås 27. aug. 2022

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s