anoreksia nevrosa · Hverdag · samfunn

Rent bord, julebord

Velkommen om bord! I kveld er det julebord. Jeg skal få stol. Med bordkort ved, tenker jeg, som i fjor. Det er en fin juletradisjon ved jobben min, med julebord. Alle gleder seg sånn veldig liksom, det blir et fellesskap rundt selskap. Vi er sammen, vi feirer hverandre. Alle mann i arbeid koser seg litt i kveld,. Også jeg som er syk og har vært mye syk i det siste, får lov å høre til på denne kvelden. Det setter jeg stor pris på. Det er stjerner i øynene mine, selv om hjertet er litt redd. Et Helene Harehjerte? Redd for å være til. Redd for å ikke være bra nok. Redd for at jeg ikke fortjener, det en jobb gir meg. Samhold. Tilhørighet. Følelse av å være meningsfull.

Jeg har ny sminke. Ny parfyme. Ny veske. Og jeg skal ha på favoritt-kjolen min. Jeg håper jeg kjenner meg litt fin. Og at jeg klarer å vise at jeg setter pris på å få komme. At det er kjempehyggelig å være en del av kollegaene på julebord selv om jeg verken drikker alkohol eller spiser med dem. Jeg får Pepsi Max. Det blir hel-maks! I fjor, hadde jeg fått en nisse på bordkortet mitt. Jeg ble så glad! De andre fikk etter hva slags rett de hadde bestilt, sau hvis pinnekjøtt, gris hvis juletallerken osv… Og jeg som fikk så mye brus jeg ville, fikk en trivelig julenisse. Jeg er annerledes, men fikk høre til. Kanskje blir det sang. Garantert blir det musikk, jeg tror det er både live og anlegg. Det blir dans. Utlodning. Kviss?

Jeg ønsker alle en god kveld. Hilsen julehjertet mitt.

Reklame

En kommentar om “Rent bord, julebord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s