asperger syndrom · Funksjonsnivå · Hverdag

I skyggen av et hår

Noen kan nok tenke – hun er litt hårsår, hun som blir beveget av andres ord. Men jeg er tøff også, ganske hardhudet egentlig. På mange områder. Men ord er viktige for meg, jeg henger meg opp i detaljene, den eksakte ordlyden. Derfor er jeg også veldig opptatt av akkurat hva jeg sier når jeg sier noe.

Men for å dra dette med hår i språket videre, så har vi også dette med å ikke skulle skue hunden på hårene. Og det kan nok også være litt lett når man ser på meg, dømme status utifra hårstatus. Tenke for eksempel, at når jeg ikke har klart å ordne håret på en stund, at jeg kanskje ikke er helt frisk. Og så over på andre ytre ting på kroppen når jeg har på meg klær som faller litt av, tenke at jeg ikke engang greier den minste oppgaven min – som å spise opp maten liksom.

Men jeg greier ganske mye. Jeg gjør egentlig mer enn mange jeg kjenner, det er bare det at jeg kanskje gjør tingene på litt andre områder. Mens andre fikser hverdagen sin, jobben, lage middag, kanskje oppdra barna. Så gjør jeg andre ting, som å ved siden av jobben skrive mange timer, og for å klare å forstå venner og alle slags relasjoner pluss å utvikle også egen skriving, leser jeg mye.

Jeg produserer, jeg lever (og det gjør meg glad!) Selv om håret av og til er litt uryddig, er jeg veldig tilstede, egentlig. Andre dager er håret også fint, og jeg kan liksom stråle litt med flettene mine. Du kan se smilet i øynene mine. Jeg er glad i øynene mine, de ligner pappas, tantes, farmors. Syns jeg.

Jeg er lysende blå. Litt morsomt at det er fargen som brukes rundt opplysning om autisme, «let´s light it up Blue».

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s