asperger syndrom · Funksjonsnivå · sosialt · tilleggsvansker

Drømmejobben for drømmedama

Jeg drømte en dag at det var natt og at jeg sov helt fredelig i min egen seng, i et hus sammen med en mann og at jeg syntes det var helt ok å dele en seng i et hjem, for bare oss to og noen unger. Kanskje tre.

Jeg skulle være en sånn dame som fikk hverdagen til å gå opp, med jobb, møter, familieliv og fine middager. Jeg skulle bake boller og brød fra bunnen av, og steke vaffelhjerter hver søndag.

Jeg skulle pleie mine vennskap og dyrke mannen min som om han var en vakker stueplante. Han skulle få lov til å blomstre, selv om han var en kaktus med piggene ut når han var sliten eller lei av noe. Jeg liker kaktuser. «Klem en kaktus» var en blogg jeg en gang fulgte. Innehaveren hadde psykiske vansker, men klarte å bli sykepleier. Tilbake til drømmen min:

Jeg var til og med ganske attraktiv utseendemessig, men visste det ikke selv. Jeg skulle være ydmyk og ærbødig. Jeg skulle se på andre mennesker med respekt og behandle alle slik jeg selv ønsket å bli behandlet, eller bedre. Jeg var englevakt og god mor. Barna mine skulle få kalle meg mamma eller være sinte og kalle meg dust. Det skulle være takhøyde og lov å si fra hvis man var sint, frustrert eller lei seg.

Jeg skulle ikke ha jobb som lege, advokat eller noe annet høytravende. Men jeg skulle mestre jobben som skrivende bibliotekar. Jeg skulle kategorisere, veilede og inspirere til boklesing. Og i hylla på biblioteket var det flere bøker forfattet av meg.

I virkeligheten, er jeg pasient, avmagret, skitten og full av skrammer. Men ikke glem: Jeg er et menneske jeg også, med drømmer, verdier, medmenneskelighet.

angel1Foto: Menneskebarnet, dukken av Irrealdoll, i bakgrunnen. En engel i front.

Reklame

14 kommentarer om “Drømmejobben for drømmedama

 1. Dette var et vakkert, men vondt innlegg. Du er et menneske du også, og du er et fint et! En som betyr noe. Du pleier VÅRT vennskap, og det betyr ufattelig mye! Du «klemmer» meg, selv når jeg er som en kaktus med alle piggene ute.

  Og attraktiv? Du er nydelig! Og jeg misunner deg det flotte lange håret. Jeg blir glad når du en gang iblant poster bilder av deg selv på Facebook, jeg blir sittende å undre over hva du tenker. Hva jeg kan se i øynene dine.

  Du er ikke bibliotekar, men likevel kategoriserer du, og du skriver. Skriver flott!

  Ja, du er en pasient – men du er også mye, mye mer. Du er Helene, på godt og vondt ❤

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk for en rørende kommentar. Jeg kommer til å fortsette å være hjelpepleieren vår og bussjåføren. Sett deg ned og hvil litt nå, eller legg setet helt tilbake og sov. Drøm!

   Likt av 1 person

 2. Tusen takk for at du deler ❤️
  Bloggen din har gitt meg dypere innsikt og aha-opplevelser jeg tar med meg i jobben min. -Jeg er ganske sikker på at noen føler seg mer sett og forstått, nettopp på grunn av din blogg. Takk for at du har gjort meg til en bedre miljøterapeut.
  Håper det er greit at jeg siterer deg på personalmøter.
  Lykke til videre 😊 Stemmen din, din innsikt og din unike evne til å formidle er viktig. Dine evner og din formidling gjør at vi forstår litt bedre, og dermed kan møte andre på en bedre måte.
  Takk ❤️

  Likt av 2 personer

   1. Empati, tålmodighet og å vise respekt styres mye av følelser. Måten du kombinerer ord og kunsten din, gjør at jeg forstår og husker -ikke bare med hode-, men at jeg husker også med følelsene mine.

    Likt av 1 person

 3. Du er en skribent, selv om du ikke er en bibliotekar, nå, eller ennå, jeg har tro på at du kan få de tingene du drømmer om, og du er en nydelig skribent også! Du hjelper mange med de tingene du skriver om.

  Av en eller annen grunn er jeg litt nostalgisk innstilt i dag, det kan nok ha noe å gjøre med at jeg i dag så Kongens nei på kino. Så her kommer en nostalgisk youtubevideo, som også omhandler drømmer. Drømmen om morrada’n. https://www.youtube.com/watch?v=FwCZ0Ka2Jfg

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s