asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Jeg lurer på hvordan det er å ha en gal lillesøster

Det er mange pasienter, men det er flere pårørende. Jeg lurer på hvordan det er å ha en gal lillesøster.

Snakker man om henne, hun som ikke spiser alminnelig mat, over lunsjen på jobben? Forteller man om at det finnes næringserstatninger og at hun overlever på dem, inntil videre?

Snakker man om hvordan det er å besøke henne når hun er bundet fast? Forteller man at hun er så svak at man skrur opp bruskorken til henne på automatikk?

Snakker man om at hun smiler når hun er bak kameraet på jakt etter bittesmå detaljer fra dukkegarderoben? Snakker man om at hun kan bruke klær fra barneavdelingen selv også, som jakka fra Kari Traa?

Sier man at hun vet hvor det er billig når? Å kjøpe yoghurt altså. Snakker man om disse sære og innsnevrede interessene?

Og til sønnen, sier man at hun er på sykehus, eller later man som hun er i et alminnelig hus? Sier man hvorfor tante aldri kommer på besøk, eller tier man henne ihjel?

Frykter man daglig for at hun skal ta livet av seg? At hun skal lykkes i sin selvdestruktive håndtering av livet, snakker man om det?

Tror man lillesøster skal bli gammel dame med rynker og grått hår? Jeg smiler forventningsfullt og undrer videre:

Snakker man om hva man skal gjøre med henne i sommerferien, tenker man for eksempel at hun kan gå i gresset uten å plukke opp glasskår hun senere skjærer seg i ansiktet med?

Eller har man helt enkelt og så komplisert gitt opp håpet? Jeg vet ikke hvordan det er.

100 mm Canon macro L-serie

 

Reklamer

6 kommentarer om “Jeg lurer på hvordan det er å ha en gal lillesøster

 1. Jeg tror man snakker om den lillesøsteren. For selv om man er annerledes er man jo fullt ut en lillesøster. Eller storebror….

  Liker

 2. Dette var et sterkt og sårt innlegg. Og jeg tenker at man sikkert snakker om nær familie, uansett hvordan livssituasjonen er. Selv om man kanskje ikke sier alt. Både fordi det er smertefullt å være pårørende og fordi man kanskje ønsker å holde fast ved det som er godt. Jeg vet ikke. Jeg er ingen søster og har ingen søsken. Men jeg tenker at du er et menneske som har mye fint ved deg, og at det er viktig for de som er glad i deg å fokusere på det. Samtidig som man ikke forsøker å skyve smerten og det vonde «under teppet». Det skal ikke glemmes.

  Jeg glemmer deg aldri. Du er en som gjør et sterkt inntrykk på en, en som fester seg i hjerte. Du er en hjertevenn ❤

  Likt av 1 person

 3. Helens, both your blog and the comment by Life Rose touched my heart. I don’t know what siblings say about their little sister who is in need of so much special help but I know that deep in their hearts 💕 they really care and wish for the best help possible for little sister.
  Your thoughts are very deep.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s