Uncategorized

Give away #julepresangen

Som mange har fått med seg, så er boka jeg kalte en helt rå kjærlighetshistorie og helt klart den beste romanen jeg har lest om autisme, gått seirende av med Brageprisen. Et helt land er rørt og mange er berørt.

Jeg sier takk til Samlaget forlag, takk til Olaug og takk til Daniel. Jeg gir bort et eksemplar av boka Tung tids tale til en bloggleser. Skriv hvorfor du vil ha en bok. Vinner velges på julaften mens jeg sitter i finstasen. (Obs! Bør være minst 20 påmeldte.)

Det er så tungt å bære et barns drømmer helt alene. Da er det godt noen skriver om kampen med å ivareta annerledesbarna i samfunnet vårt. Mine drømmer på Luciadagen var å være jenta foran i toget.

Men jeg hadde nok aldri langt nok, flokefritt hår eller sangstemmen som sopran eller populariteten i flokken eller…. så manglet bare de voksne troa på meg eller så meg ikke i mengden.

Men det jeg har i dag, kan ingen ta fra meg. Det er evne til å lese og formidle, familiekjærlighet og omsorg for andre mennesker. Jeg har empati, bare ikke til de som sårer meg. Vi kan snakke om nestekjærlighet. Det er jo jul. Husk #julepresangen. 

tungtidstale

Reklame

27 kommentarer om “Give away #julepresangen

 1. Vil veldig gjerne vinne denne boka fordi eg er så heldig at eg jobber med et barn som har autisme, og er også besøkshjem for dette barnet. Gjennom bøkene får eg bli kjent med en annleis verden, og for meg, lærerikt. Har også lest dine to bøker, som gav meg eit unikt innblikk i din verden ❤

  Likt av 2 personer

 2. Hei Helene
  Jeg ønsker meg en bok fordi jeg kunne tenke meg å koble av med en fantastisk roman om temaet som står mitt hjerte aller nærmest.
  Tror ikke jeg trenger å utdype mer her.

  Sender deg varme tanker på Luciadagen.

  Likt av 1 person

 3. Ja, jeg ville gjerne hatt en utgave av den boka. 🙂 ❤ Så flott at det kommer gode bøker om autisme. Selv kan jeg føle det sånn at med asperger syndrom, så er man liksom satt i en boks helt for seg selv, uten tilknytning, nærmest, til autisme forøvrig. Mangler liksom boksen, og er utenfor utenforskapet, på en måte. Men også om andre former for autisme så tror jeg man aldri får bøker nok, for det kan skrives en egen bok om hver enkelt autist og enhver person ellers, også, med eller uten spesielle utfordringer. Har man spesielle utfordringer, så kreves det spesifikke svar knyttet til individet. Å se det enkelte individ, ikke bare diagnosen, for diagnoser er bare fellestrekk, og sier fint lite om personen. Diagnoser er ment å være til hjelp, ikke til belastning. Å ha med offentlige etater å gjøre, kan ofte være som å spytte i motvind, det kan være en skikkelig kamp for å få rettigheter på plass. Så fint at det kommer bøker om dette. For så mye som man enn ønsker å fremstille Norge som foregangsland for menneskerettigheter, så er det et langt lerret å bleke før man faktisk kommer i land med dette, verst går det ut over mennesker med utviklingshemminger her til lands, her en artikkel om akkurat det. https://www.dagbladet.no/kultur/myten-om-norge-som-foregangsland-pa-menneskerettigheter/63949573 Og så vil jeg ønske deg en fortsatt veldig god adventstid. Her en julevideo med Lindsay Sterling: https://www.youtube.com/watch?v=0RkSy6ElNIY

  Likt av 1 person

 4. Siden jeg var alene med Holger etter at han fikk diagnosen ville det vært godt å lese om andres opplevelse , både på godt og vondt. Det var etter at vi kom til Trøgstad at han fikk hjelp av andre enn bare meg. Det at jeg visste det var så mye godt i ham og at han hadde lyst til så mye, men fikk det ikke til, gjorde at jeg kjempet alt det jeg kunne og mer enn det, for at han skulle få et godt liv, og det tror jeg vi fikk til. Han var godheten selv og ville at alle skulle ha det godt. Han lot alle få en sjanse før han trakk seg tilbake, han prøvde og feilet, og prøvde igjen. Før vi begynte på europaturné våre nektet han å være med lenger enn til Danmark, men etterhvert ble veien lenger og lenger og havnet imange land. Han overvant frykten og elsket turene. Stor klem til deg

  Likt av 1 person

 5. Hei.
  Jeg ønsker meg veldig denne boka fordi jeg vil ha nytte av den i forhold til jobben min. Jeg jobber som fagarbeider på videregående skole, og har jobbet med elever med ulike diagnoser i over ti år. (Blant annet autisme og asperger) Jeg har lest mange artikler og fagstoff, har vært på mange kurs og forelesninger, men det er noe helt annet å lese om det fra ditt perspektiv ❤ Jeg lærer utrolig mye av å følge bloggen din! Ønsker deg en fin kveld.

  Likt av 1 person

 6. Jeg har hatt 13 bøker av denne i min besittelse. Jeg har gitt bort 10 og låner ut 2. Jeg tenker at om ikke mange nok kaster seg på, så burde Erna Solberg få den, så kam hum gi den videre til hun Norby som var frekk mot foreldregruppa som kjemper for en bedre pleiepengeordning.

  Boka til Olaug skulle vært «pensum» for alle politikere!

  Klem

  Likt av 2 personer

 7. #julepresangen.
  Etter å ha lest omtalen din, har jeg satt boka på ønskelista mi!
  Jeg har hatt/har autisme nært innpå livet, og skulle virkelig ønsket meg denne boka – hovedsakelig for å sette meg bedre inn i problematikken!
  Håper jeg kommer med i vurderinga!

  Varm julehilsen

  Likt av 1 person

 8. Jeg har 2 barn med autismespekterforstyrrelse og kunne veldig gjerne tenkt meg denne❤️ det er så viktig å få ut slike bøker i samfunnet og personlig så tror jeg det hadde vært fantastisk å få lese om en annen løvemamma med barn som mine❤️

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s