asperger syndrom · Funksjonsnivå · Hverdag · tilleggsvansker

Som rullestol for en lam

Jeg har en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse. Den gjør meg ikke bare redusert, jeg har også styrker som er typisk for en med Asperger syndrom tror jeg, men det gjør at utfordringene mine av og til trenger tilrettelegging. Og den tilretteleggingen, kan være like viktig og fundamental som rullestol for en som ikke kan gå. Og altså få meg i bevegelse!

Jeg har flere ting som gir meg autonomi
i livet mitt. At jeg selv får være i bevegelse og være litt herre i livet mitt på en måte. Det er det at jeg faktisk har mennesker som jobber hos meg, som passer på at jeg er trygg og i live, slik at jeg kan leve. Når de er hos meg, fungerer jeg på mange plan. Jeg kan klare å slappe av, fokusere, være kreativ, lese, skrive, produsere. Innlegget fortsetter under bildet.

Når jeg har personal med meg, kan jeg få delta i samfunnet. Som å gå på en konsert – jeg var på det på fredag, og det var riktig, riktig fint. Sebastian Zalo sang Det går bra nå, og jeg tenkte at det gjør det faktisk. Ikke hele tiden og jeg er stadig suicidal og i fare for å gjøre meg noe, men jeg er her. Nå. Og jeg har øyeblikk av mening.

Fordi jeg har en jobb
der det er tilrettelagt for at mennesker med utfordringer får jobbe, ser jeg muligheter til å være yrkesaktiv og ha planer for fremtiden. Jeg ser ikke lenger på livet som ferdig, men som i bevegelse og på vei. Jeg takler det ikke bestandig, og er mye redd og usikker, men de rundt meg setter pris på meg og viser meg det. Det er så vesentlig, og har betydning når man skal reise seg. Som krykker i en opptreningsfase.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s